Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobunjeničko uporište

I Ukrajina i separatisti tvrde da kontroliraju aerodrom u Donecku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I proruski separatisti i dužnosnici ukrajinske vlade tvrde u petak da su ostvarili napredak u borbi za aerodrom u pobunjeničkom uporištu Donecku na istoku Ukrajine.

Granatiranje se moglo čuti u mnogim dijelovima toga grada gdje su u petak unatoč primirju nastavljeni sukobi, navode gradske vlasti.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Separatisti su priopćili u petak da su uspostavili kontrolu nad većim dijelom aerodroma, dok ukrajinska vlada tvrdi da je zračna luka ostala pod njezinom kontrolom.

"Zračna luka u Donecku ostaje pod kontrolom protuterorističkih snaga", rekao je vojni glasnogovornik Vladislav Seleznjov.

Bombardirano središte grada, pogođen i trgovački centar

U topničkom napadu u četvrtak na sjeveru Donecka ubijen je djelatnik švicarskog Crvenog križa. Poginuo je kada je granata pala nedaleko od ureda te organizacije u gradu, navodi Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC).

Gradsko vijeće Donecka izvijestilo je da je pet civila ubijeno u napadima u četvrtak.

"Nasumično garanatiranje stambenih četvrti je neprihvatljivo i njime se krši međunarodno humanitarno pravo", izjavio je Dominik Srtillhart, direktor operacija ICRC-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene