Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesec dana prosvjeda

I treći Bugarin umro nakon samospaljivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treći Bugarin koji se nedavno bio zapalio u znak prosvjeda podlegao je u nedjelju ozljedama, priopćila je bolnica u Plovdivu.

Vencislav Vasiljev (53), nezaposlen, otac petero djece koji je živio u bijedi, zapalio se 26. veljače ispred gradske vijećice u Radnevu, na jugu zemlje. "Sedamdeset pet posto tijela bilo mu je opečeno i udisao je otrovan plin", rekla je bolnica.

Pročitajte i ovo Poplave u Grčkoj Poplave na jugoistoku Europe VIDEO Oluja poharala Europu, sedmero mrtvih: Dizali su se valovi od dva metra, a bujica je nosila automobile u more Poplava u Bugarskoj - 1 Proglašeno izvanredno stanje Potop u Bugarskoj i Turskoj: Broje mrtve i nestale, gradovi i otoci u vodi

>> Nevjerojatna biografija bugarskog Batmana koji se uplašio naroda!

Vasiljev je pošao za primjerom Plamena Goranova (36) koji se 20. veljače zapalio ispred gradske vijećnice u Varni, na istoku zemlje, tražeći ostavku gradonačelnika i gradske skupštine. Istog dana je konzervativni premijer Bojko Borisov dao ostavku.

Plamen Goranov koji je 3. ožujka umro u bolnici postao je simbol prosvjeda protiv korupcije u Bugarskoj. Njegov očajnički čin završio se ostavkom konzervativnog gradonačelnika Varne Kirila Jordanova kojeg prosvjednici optužuju da je marioneta u rukama moćne poduzetničke skupine. 19. veljače u Vzlikom Tarnovu, na sjeveru, zapalio se dvadesetšestogodišnjak, ali se ne zna što ga je nagnalo na taj čin.

Bugarsku već četiri tjedna potresaju svakodnevni prosvjedi protiv siromaštva i "korupcije političke klase". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene