Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se 3000 otkaza

I Srbija kreće s otkazima u državnoj upravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I srbijanska vlada je odlučila stati na kraj viškovima u državnoj upravi. Do sljedeće godine bez posla ostaje 3000 ljudi.

Bez posla bi u državnoj upravi u Srbiji do 2013. godine moglo ostati i do 3.000 ljudi, a prvi je potez povukao ministar poljoprivrede Goran Knežević koji je odmah po preuzimanju resora 'precrtao' 1.658 agronoma koje je na savjetodavnim poslovima zaposlio njegov prethodnik, bivši ministar Dušan Petrović, piše u četvrtak srbijanski list Večernje novosti.

Članovi srbijanske vlade imaju obavezu do kraja mjeseca dostaviti i ministarstvu financija detaljne planove za uštedu u svojim resorima, a ti će rezovi biti uračunati i u rebalans proračuna koji se uveliko priprema.

Rezove u ministarstvu za unutarnju i vanjsku trgovinu te telekomunikacije najavio je i Rasim Ljajić koji očekuje izvješća o radu gospodarskih diplomata. Oni koji ne zadovoljavaju, poručio je Ljajić, morat će se vratiti u u Srbiju.

'Ukinut ćemo gospodarske diplomate u pojedinim zemljama ako se utvrdi da od njihova angažmana ima više štete nego korisi', prenose Ljajićeve riječi Večernje novosti i Blic.

Osim ukidanja projekata bivše vlasti, novi prijedlog Zakona o ministarstvima predviđa da ministar ima pravo u roku 45 dana vladi predložiti razrješenje službenika za kojega se ocijeni da nije ostvario zadovoljavajuće rezultate. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene