Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slična situacija i u susjeda

I Slovenci strahuju od prosvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski mediji upozoravaju kako bi se na ulicama slovenskih gradova mogli dogoditi prosvjedi po uzoru na hrvatske.

'U Sloveniji ne možemo biti bezbrižni u odnosu na ono što se događa na hrvatskim ulicama. Hrvatski 'fejsbukovci' govore o raširenoj korupciji i crnim fondovima, zbog čega je ljudima svega dosta te šire protuvladine prosvjede', navodi u utorak u komentaru dnevnik Primorske novice iz Kopra.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima" Slika nije dostupna Slovenija je ugovor potpisala 2006. Pahor zanijekao tvrdnje o raskidu ugovora s Patrijom

>> Neugodne polemike: Pad Janšine popularnosti

Mnogo onoga što je kao slabost prisutno u Hrvatskoj odnosi se i na Sloveniju, a teško je vjerovati da bi promjene na bolje mogla donijeti nova vlada koju bi na valu nezadovoljstva mogla formirati sadašnja oporba desnog centra, navodi list.

Njezin vođa Janez Janša, koju u anketama javnog mnijenja još uvijek ima veliku prednost pred nepopularnom Pahorovom vladom, upliće se ponovo u ideološke sporove o 'udbaškim arhivima' s premijerom i predsjednikom države, a takvo okretanje prošlosti ne zanima mlade generacije i nije izgledno da bi Janša Slovencima mogao donijeti blagostanje, ocjenjuje komentator koparskog lista.

Ljubljanski dnevni list Dnevnik  donio je opširni komentar prosvjeda u Hrvatskoj. 'Vodeće hrvatske političke stranke bez obzira jesu li na vlasti ili u oporbi ignoriraju ili minimiziraju značenje prosvjednika, na rigidan partitokratski način. HDZ ih naziva huliganima, a za SDP su irelevantna skupina koja mu krade ulogu oporbe', stoji u komentaru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene