Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi opća zabrana pušenja

I Rusija sve bliže zabrani pušenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska vlada mogla bi uvesti sveopću zabranu reklamiranja duhanskih proizvoda do 2012. godine, a zabranu pušenja do 2015. godine, javljaju u ponedjeljak ruski mediji.

Ruski premijer Vladimir Putin odobrio je u petak nacionalni program protiv pušenja koji predviđa zabranu pušenja na javnim mjestima do 2015. godine.

Pročitajte i ovo Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr) Radni posjet SAD-u Predsjednica se susrela s Lavrovim u New Yorku, no konkretna datuma Putinova dolaska u Hrvatsku još nema Vojne vježbe ruske vojske (Foto: AFP) Istok-2018 Japan zabrinut: Rusi su vojno sve prisutniji, mornaričko pješaštvo simuliralo zauzimanje obale

Kutija cigareta zapadnih marki u Rusiji u prosjeku stoji manje od 2 dolara, što je oko četvrtine cijene u Velikoj Britaniji koja ima jedan od najvećih poreza na cigarete u svijetu.

Međutim, proizvođači cigareta smatraju da je taj program previše radikalan.

Prema posljednjim statistikama, u Rusiji ima 43,9 milijuna pušača, što znači da 40 posto stanovništva puši. Rusi godišnje potroše 13,3 milijardi dolara na cigarete, a do 500.000 ljudi godišnje umire od bolesti povezanih s pušenjem. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene