Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Britanije i Norveške

I Njemačka povlači veleposlanika iz Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka je na konzultacije povukla veleposlanika u Iranu nakon napada iranskih prosvjednika na britansko veleposlanstvo u Teheranu u utorak, objavili su u srijedu njemački mediji.

Internetsko izdanje Spiegela, Spiegel Online, prenio je podatak iz ministarstva vanjskih poslova kako je ministar Guido Westerwelle odlučio povući veleposlanika. I časopis Stern objavio je da je veleposlanik povučen u Njemačku.

Njemački je veleposlanik u Teheranu trenutačno Bernd Ebel, vidi se na internetskoj stranici veleposlanstva.

U srijedu nešto ranije glasnogovornik njemačkoga ministarstva vanjskih poslova rekao je kako Njemačka nije smanjila broj diplomatskoga osoblja u Teheranu.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

I Italija razmatra zatvaranje svojeg veleposlanstva u Teheranu i pozvat će iranskog veleposlanika kako bi od njega zatražila jamstva za sigurnost talijanskih diplomata, rekao je talijanski ministar vanjskih poslova Giulio Terzi u srijedu.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene