Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Irana

I Grci žele ruski raketni sustav S-300

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka s Rusijom pregovara o kupnji raketa za svoj proturaketni sustav S-300 te o održavanju tog sustava koji posjeduje od kraja 90-ih godina, citirala je ruska agencija RIA grčkog ministra obrane Panosa Kammenosa u srijedu.

Vijest je objavljena nakon što je prošli tjedan grčki premijer Aleksis Cipras bio u službenom posjetu Moskvi gdje je dobio moralnu potporu i obećanje dugoročne suradnje, ali ne i svjež novac kojim bi spriječio stečaj svoje prezadužene zemlje.

Pročitajte i ovo Belgijski premijer Alexander De Croo Izbori su u lipnju Belgija istražuje moguću umiješanost Rusije u europsku izbornu kampanju Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

Grčka, članica NATO-a, posjeduje ruski sustav protuzračne obrane S-300 još od kraja 90-ih.

"Rusija i Grčka pregovaraju o održavanju sustava kao i o kupnji novih raketa za S-300", rekao je Kammenos kako ga citira RIA. Grčki ministar obrane u Moskvi sudjeluje na konferenciji o sigurnosti.

Putin izaziva Zapad - svijet je zabrinut zbog njegove odluke

Nešto poslije u srijedu grčko ministrstvo obrane u Ateni objavilo je priopćenje u kojem Kammenos kaže da će se "Postojeći program suradnje u obrani nastaviti".

Nejasno je kako će Grčka čija vlada očajnički pokušava osigurati novac za otplatu dospjelih rata zajma, pronaći novac za kupnju raketa.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošli je tjedan nakon razgovora s Ciprasom u Moskvi rekao da Atena nije zatražila novac za pomoć u dužničkoj krizi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene