Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginuo vozač

Europljani se smrzavaju, Izraelci se kupaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilan snijeg i niske temperature diljem zapadne Europe izazvali su kaos na prometnicama i zatvaranje škola, a mnogobrojnim stanovnicima savjetovano je da u petak ne izlaze iz svojih domova.

U Francuskoj je zbog obilna snijega promet blokiran od Alpa do Pirineja, kao i na sjeveru zemlje. U pokrajinama Oranje i Provansi palo je 20, a u Normandiji 30 centimetara snijega. Temperature od minus 20 stupnjeva Celzijevih zabilježene su južno oko Pariza gdje su ulice privremeno zatvorene, a promet teretnim vozilima zabranjen. Na južnoj francuskoj obali vlasti su pozvale stanovnike da ako je moguće ne izlaze iz kuća jer nema dovoljno soli za posipanje ulica, a i zatvorene su škole.

Pročitajte i ovo Ilustracija - Snijeg na Majorci Crvena upozorenja VIDEO Snažna oluja poharala mediteransku zemlju: Valovi nosili sve pred sobom, poznati otok zabijelio snijeg Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila

Prometni kaos u Španjolskoj

Obilan snijeg blokirao je promet u Španjolskoj izazvavši kaos u gradovima poput Santiaga de Compostele, objavile su vlasti. Granični ulaz u Francusku ponovno je otvoren u La Jonqueri, no promet je otežan na oko stotinu prometnih pravaca, dok ih je deset potpuno zatvoreno. Na sjeveru zemlje zatvoreno je nekoliko škola. Zračne luke normalno funkcioniraju osim na tri domaća leta koja nisu mogla sletjeti u La Coruni, pa su završila na drugim aerodromima. Blizu grada Burgosa, vozač ralice otkrio je pod snijegom tijelo motociklista na autocesti.

Poginuo vozač u Njemačkoj

U Njemačkoj, u blizini Nienburga 29-godišnji vozač poginuo je na zaleđenoj cesti, a na istom mjestu dogodile su se još tri nesreće. 'Na cesti je samo led', rekao je jedan policajac. Zemlja se priprema za snježni val preko vikenda kada se očekuje novih 20 centimetara snježnoga nanosa. Zračna luka u Frankfurtu upozorila je putnike da očekuju kašnjenja i otkazivanje letova dodajući da je dobro opremljena za čišćenje pista od snijega i leda. Za najnovije podatke o letovima putnici bi trebali kontaktirati svoje zračne prijevoznike, kažu u frankfurtskoj zračnoj luci. Ledeni vjetar idućih će dana puhati po cijeloj Velikoj Britaniji te inače niske temperature dodatno sniziti. U Škotskoj su danas izmjereno minus 22 stupnja Celzijeva. Velikih prometnih problema zbog snijega danas ima i u Maroku.

Europljani se smrzavaju, Izraelci se kupaju

I dok se većina Europljana ovih dana smrzava pod naletima snijega i niskih temperatura, Izraelci i Libanonci su krenuli na plaže, zagrijane Suncem i za ovo doba godine neobično visokim temperaturama.

Plaže u Beirutu i u Tel Avivu bile su prepune žena u oskudnim kupaćim kostimima, muškaraca koji su pokazivali torzo i umirovljenika koji su se u hladu osvježavali sladoledima. List dodaje da će na jugu Izraela ovaj vikend trebati ponovno uključivati klima uređaje jer se predviđa temperatura od 29 stupnjeva Celzijevih. Inače siječanjski prohladne Jeruzalem i Zapadnu obalu jučer je grijalo 25 Celzijevih, a takvo će se vrijeme nastaviti još nekoliko dana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene