455975
455975
455975
455975
455975

UZALUDNA "HUMANITARNA PAUZA"? U Alepu stupilo na snagu novo rusko primirje

Prvi jednostrani prekid vatre u Alepu ruske i sirijske vojske u trajanju tri dana, počevši od 22. listopada, istekao je ne omogućivši evakuaciju civila ni ranjenika.

 
 
 
 
Alep (Foto: AFP)
Alep (Foto: AFP)

Nova desetosatna "humanitarna pauza" koju je proglasila Rusija, saveznica sirijskog režima, stupila je na snagu u petak u podijeljenom gradu Alepu, ali bi se mogla pokazati neuspješnom kao i prethodna inicijativa tog tipa.

UN je u petak dao do znanja da "nije umiješan u tu jednostranu objavu", a dužnosnik pobunjeničke skupine osudio je inicijativu koja "nema nikakvu vrijednost".

Prvi jednostrani prekid vatre u Alepu ruske i sirijske vojske u trajanju tri dana, počevši od 22. listopada, istekao je ne omogućivši evakuaciju civila ni ranjenika, niti povlačenje boraca iz istočnih četvrti Alepa koja su u rukama pobunjenika i okružena snagama predsjednika Bašara al-Asada.

Sirijska državna televizija objavila je u petak da su pobunjenici ispalili rakete na koridore sjeverno od Alepa za evakuaciju pobunjenika ili civila koji žele napustiti opkoljene četvrti grada.

"Dopisnik sirijske informativne postaje Al-Ahbarija ranjen je krhotinama raketa koje su teroristi ispalili na prolaz Castello", prenijela je televizija. Službena agencija Sana objavila je da je sedam raketa ispaljeno na cestu Castello te da su "terorističke skupine spriječile civile da napuste istočne četvrti" pod nadzorom pobunjenika. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se