Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U TRAJANJU OD 10 SATI

UZALUDNA "HUMANITARNA PAUZA"? U Alepu stupilo na snagu novo rusko primirje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi jednostrani prekid vatre u Alepu ruske i sirijske vojske u trajanju tri dana, počevši od 22. listopada, istekao je ne omogućivši evakuaciju civila ni ranjenika.

Nova desetosatna "humanitarna pauza" koju je proglasila Rusija, saveznica sirijskog režima, stupila je na snagu u petak u podijeljenom gradu Alepu, ali bi se mogla pokazati neuspješnom kao i prethodna inicijativa tog tipa.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov Komentirao ukrajinski plan Putinov ministar o pregovorima s Ukrajinom: "Ovo je neprihvatljivo" Ruska ratna krstarica Varjag Dalekodometna kampanja Ruski ratni brodovi uplovili na nemirno područje: Pobunjenici im obećali sigurnu plovidbu, ali...

UN je u petak dao do znanja da "nije umiješan u tu jednostranu objavu", a dužnosnik pobunjeničke skupine osudio je inicijativu koja "nema nikakvu vrijednost".

Prvi jednostrani prekid vatre u Alepu ruske i sirijske vojske u trajanju tri dana, počevši od 22. listopada, istekao je ne omogućivši evakuaciju civila ni ranjenika, niti povlačenje boraca iz istočnih četvrti Alepa koja su u rukama pobunjenika i okružena snagama predsjednika Bašara al-Asada.

Sirijska državna televizija objavila je u petak da su pobunjenici ispalili rakete na koridore sjeverno od Alepa za evakuaciju pobunjenika ili civila koji žele napustiti opkoljene četvrti grada.

"Dopisnik sirijske informativne postaje Al-Ahbarija ranjen je krhotinama raketa koje su teroristi ispalili na prolaz Castello", prenijela je televizija. Službena agencija Sana objavila je da je sedam raketa ispaljeno na cestu Castello te da su "terorističke skupine spriječile civile da napuste istočne četvrti" pod nadzorom pobunjenika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene