Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitao pobjedu

Hu poslao prvu izravnu poruku Tajvanu u 60 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski predsjednik Hu Jintao poslao je prvu izravnu poruku jednoga kineskog čelnika nekom tajvanskom kolegi u zadnjih 60 godina.

Ying-jeou čelnik je vladajuće tajvanske nacionalističke stranke, a Hu mu je brzojavom čestitao na izbornoj pobjedi, objavili su državni mediji. I prije čestitke odnosi između Kine i Tajvana nešto su se popravili već lani kad je Ma izabran za predsjednika. Hu je poručio kako se nada da će dvije strane ‘nastaviti unapređivati odnose, poticati miroljubiv razvoj i produbljivati političko povjerenje’.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promet se vraća u normalu Kineski predsjednik otputovao iz Hrvatske Slika nije dostupna Osiguranje 'izmrcvarilo' građane Kaos zbog posjeta kineskog predsjednika

No Hu je pozorno birao riječi i pazio je da Maa ne oslovi s ‘predsjedniče’ niti da ga zove ‘čelnikom Tajvana’. Pismo je službeno naslovljeno na: Tajvan, g. Ma Ying-jeou, Centralni komitet kineske nacionalističke stranke’, objavila je poluslužbena agencija China News Service. Ma je Huu odgovorio, a pismo je naslovio na ‘generalnog sekretara centralnog komiteta kineske komunističke partije’. U pismu Ma hvali poboljšanje odnosa ‘koji su naišli na opće odobravanje’, kaže se u agencijskoj vijesti. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene