Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hu Jintao pozvao na 'čišćenje' interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef kineske Komunističke partije Hu Jintao pozvao je na 'čišćenje' interneta, objavili su kineski državni mediji izvještavajući o sastanku na kojem se raspravljalo o potrebi nadzora sve brojnijih korisnika globalne mreže u toj najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Hu je prijedlog iznio na sastanku Politbiroa, 24-članog vrhovnog vijeća kineskih komunista, koje je analiziralo stanje na internetu u Kini. Krajem 2006. u toj je zemlji zabilježeno 137 milijuna korisnika interneta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki su morali pobjeći Već je cinkala 1397 sunarodnjaka zbog kritiziranja rata i ne misli stati: "Nije mi ih žao, osjećam radost ako budu kažnjeni" Slika nije dostupna Nasljednik Kim Jong-ila S. Koreja spremna za izvanredni kongres komunističke stranke

Hu nije izravno spomenuo cenzuru, ali je jasno dao do znanja kako Komunistička partija želi uspostaviti nadzor nad korisnicima interneta koje više zanimaju 'škakljive' fotografije, nasilne videoigrice i politički skandali nego učenje Lenjinova nauka.

Stranka mora 'ojačati upravu i unaprijediti internetsku kulturu u našoj zemlji', rekao je Hu.

'Mi moramo promovirati civilizirano ponašanje i korištenje interneta te očistiti njegov okoliš', dodao je Hu.

U Kini je broj korisnika interneta u 2006. godini porastao za 26 milijuna, odnosno 23.4 posto i sada obuhvaća više od deset posto ukupnog stanovništva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene