Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kina podržava Francusku

Hu Jintao: 'Na Europi je da riješi problem duga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Na Europi je da riješi problem svojeg duga', kazao je u Cannesu kineski predsjednik Hu Jintao francuskom kolegi Nicolasu Sarkozyju, izvješćuje u četvrtak kineska agencija Xinhua.

'Na Europi je da riješi problem europskog duga', izjavio je predsjednik Hu Sarkozyju na radnoj večeri u srijedu, uoči otvaranja summita G20 u tom gradu na jugoistoku Francuske.

'Vjerujemo da Europa posjeduje svu potrebnu mudrost i sposobnost da riješi problem duga', kazao je šef države drugog svjetskog gospodarstva.

Summitu G20 prethodio je krizni mini-summit glavnih europskih čelnika, MMF-a i grčkog premijera Georgesa Papandreoua, čija je neočekivana objava referenduma uznemirila prisutne.

'Kina aktivno podržava Francusku na tom summitu', kazao je Hu objašnjavajući da bi G20 trebao poslati jasan signal o potrebi održavanja rasta i stabilnosti za međunarodnu zajednicu. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" Modna revija, ilustracija Uskoro novi kriteriji Francuska donijela mjere protiv brze mode

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene