Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz sigurnosnih razloga

Htjeli ste posjetiti Big Ben? E sada više ne možete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznatu londonsku znamenitost, Big Ben, turisti više ne mogu razgledavati i to iz sigurnosnih razloga.

U Velikoj Britaniji se boje kako bi teroristi mogli pokušati napasti povijesni toranj sa satom. I dalje ga smiju posjetiti domaći građani, ali za to im treba dozvola lokalnog čelnika.

Pročitajte i ovo Stepenice u nebo Tragedija u susjedstvu Turist poginuo u padu s popularne atrakcije, tijelo su izvukli iz 90-metara duboke provalije Slika nije dostupna Big Ben ušutio zbog održavanja

'Prije smo imali puno stranih turista, ali sada nas smiju posjetiti samo britanski građani. Postalo je previše komplicirano provoditi sigurnosne provjere. I dalje imamo ture tri puta dnevno, a u svakoj je 16 posjetitelja', rekao je Michale McCann, čuvar Big Bena.

Obilazak traje 75 minuta, a sigurnosne mjere su rigorozne. Pod budnim okom naoružane policije, svaki posjetitelj prolazi kroz metalni detektor, dok kamera na zidu fotografira njegovo lice. Nakon toga izdaje mu se prolaznica na kojoj se nalazi fotografija, piše Daily Mail.

>> Popravak Big Bena s čepićima u ušima

'Građani Velike Britanije mogu organizirati obilazak preko svog lokalnog političara. Ali upozoravamo vas da je potrebno dosta ranije rezervirati, po mogućnosti 3 do 6 mjeseci unaprijed. Stranim turistima trenutno ne možemo omogućiti obilazak tornja', stoji na internetskoj stranici britanskog Parlamenta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene