Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovna egzekucija

HRW: U Sirtu pogubljeno 53 Gadafijevih pristaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija Human Rights Watch potvrdila je da su 53 osobe, pristaše Moamera Gadafija, vjerojatno skupno pogubljene u hotelu u Sirtu, posljednjem lojalističkom uporištu koje je u četvrtak palo u Libiji.

HRW je pozvao Nacionalno tranzicijsko vijeće da 'smjesta provede transparentnu istragu o onome što liči masovnoj egzekuciji i privedu odgovorne pred sud'.

'U nedjelju smo pronašli 53 tijela u raspadanju, čini se Gadafijevih pristaša, u napuštenom hotelu u Sirtu. Neki su imali ruke svezane na leđima kad su bili ubijeni', izjavio je Peter Bouckaert, dužnosnik HRW-a koji je istraživao ta ubojstva.

Ustanici protiv Gadafija, podrijetlom iz Misrate, zauzeli su taj sektor u listopadu, prema riječima svjedoka koje je ispitala nevladina organizacija.

Stanje mrtvih tijela sugerira da su žrtve ubijene između 14. i 19. listopada, kazao je HRW, ističući da su 'tijela raspoređena na travnjaku hotelskog vrta, ondje gdje su vjerojatno i ubijena'.

'Taj najnoviji pokolj čini se kao dio niza ubojstava, pljački i drugih zlodjela koje su počinili naoružani protivnici Gadafija koji smatraju da su iznad zakona', tvrdi Bouckaert. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potpuni kaos Libija: Opljačkan kombi središnje banke, ukradeno 55 milijuna dolara Slika nije dostupna Vlasti presrele kradljivce Pronađeno Gadafijevo blago: 20 tona zlata i 80 milijuna eura

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene