Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Još veća suradnja

Hrvatska i BiH u velikoj akciji protiv organiziranog kriminala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska i BiH udružuju se u borbi protiv organiziranog kriminala.

U Sarajevu su se na zatvorenom sastanku susreli državni odvjetnik Hrvatske Dinko Cvitan i njegov bosanskohercegovački kolega Goran Salihović. Složili su se oko odluke za zajedničku borbu protiv organiziranog kriminala. Ocijenili su to prioritetom zbog granica Europske unije, što je ujedno i poticaj na europskom putu BiH.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Ovo je ujedno bio prvi Cvitanov službeni posjet BiH nakon što je imenovan na dužnost glavnog državnog odvjetnika. Hrvatska i BiH već imaju tradiciju koordinacije zajedničkih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala - krijumčarenja droga, ilegalnih migranata, krivotvorenja novca i drugih teških njegovih oblika.

Dijaspora najviše troši kod frizera i zubara

Cvitan i Salihović dotaknuli su se i suradnji u procesuiranju slučajeva ratnih zločina. Državna odvjetništva dviju zemalja u tome već nešto više od godinu dana surađuju na temelju posebnog protokola o suradnji potpisanog uz potporu struktura Europske unije u BiH. Ocijenjeno je kako je suradnja dvaju državnih odvjetništava iznimno bitna zbog zaštite granica i sprječavanja prekograničnog kriminala jer je Hrvatska članica EU a Bosna i Hercegovina je u procesu približavanja europskim integracijama u kojem je uspostava vladavine prava jedan od najvažnijih prioriteta za proces priključenja.

Najavljeno je kako će ubuduće dva državna odvjetništva nastaviti koordinirati zajedničke mjere i akcije protiv organiziranog kriminala u kojima će sudjelovati više policijskih agencija u obje države. Ta bi intenzivna suradnja u sljedećim mjesecima trebala biti vidljiva u nizu konkretnih predmeta, stoji u priopćenju. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene