Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hrvatsko izaslanstvo

Saborski zastupnici posjetili su Izrael, pogledajte čemu su svjedočili

Aktualno Galerija Marin Miletić u Izraelu Marin Miletić u Izraelu Foto: screenshot Facebook Zvonimir Troskot u Izraelu Zvonimir Troskot u Izraelu Foto: DNEVNIK.hr Rat u Izraelu Rat u Izraelu Foto: DNEVNIK.hr Oteta izraelska djeca Oteta izraelska djeca Foto: DNEVNIK.hr +0 Bojan Glavašević u Izraelu Galerija 1/5 >>
Izrael prijeti da će kampanje u pojasu Gaze potrajati mjesecima. Povod zračnim udarima bio je teroristički napad Hamasa na jug Izraela, u kojem je ubijeno oko tisuću i 400 ljudi. Prema novim podacima, broj otetih narastao je na 222. U posjetu Izraelu je izaslanstvo Sabora.

Ohad Munder slavi deveti rođendan. Ali ove godine rođendanske torte nema. Obitelj može gledati samo stare snimke.

"Umjesto proslave s prijateljima i obitelji koji su se pripremili za proslavu rođendana prošle subote, umjesto toga on je sada u Gazi. Ne znamo tko je s njim, tko se brine o njemu, što misli, jede li, kako spava", rekla je Merav Ravir, rođakinja otetih Izraelaca

Izraelska vojska tvrdi da je Ohad u rukama Hamasa. Prema novim podacima, ta je militantna skupina u terorističkom napadu na jugu Izraela prije dva tjedna otela 222 osobe. Njihove obitelji nadaju se povratku.

"Ja nisam političarka. Nisam pripadnica snaga sigurnosti. Ja sam majka. Zabrinuta majka. Imam dvije mlade kćeri. Želim ih ovdje", poručila je Maayan Zin, majka otetih Izraelki.

Pročitajte i ovo Katastrofalno stanje u bolnici u Gazi - 1 katastrofa u Gazi VIDEO Očajni apel liječnika s odjela za neonatologiju: "Ako nestane struje, sve bebe koje ju trebaju izgubit ćemo u roku od pet minuta"

Izraelske vlasti objavile su i nove šokantne snimke Hamasovog terorističkog napada u kojem je ubijeno oko 1400 ljudi. Jug Izraela obišli su i neki saborski zastupnici.

"Vidjeli smo spaljene kuće, vidjeli smo čak i neke scene koje su nas dosta podsjetile na 90-te godine i nažalost situacija je stvarna, čovjeku se okrene želudac nekoliko puta kada vidi ove realnosti koje se događaju na terenu", rekao je saborski zastupnik Zvonimir Troskot.

Pročitajte i ovo Palestinci oplakuju stradale Objavljeno potresno svjedočanstvo Palestinka u raketiranju izgubila 13 članova obitelji: "To je bila noćna mora. Izdali su nas i bombardirali"

"Jako puno njih je smatralo da vlada Benjamina Netanyahua je imala krivi fokus u ovoj cijeloj priči, da su trebali zapravo se fokusirati na to da prvo vrate osobe koje su otete, a onda razmišljaju o odmazdi", komentirao je Bojan Glavašević iz Hrvatskog sabora.

O posjetu se putem svog Facebook profila oglasio i MOST-ov Marin Miletić.

Unatoč snažnim izraelskim zračnim udarima, militanti Hamasa i dalje lansiraju projektile na Izrael. Izraelska vojska tvrdi da to često rade iz neposredne blizine civilnih ciljeva poput škola.

Pročitajte i ovo Grad Sderot Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Izrael objavio snimke masakra pronađene u kamerama Hamasovih boraca, oslobođene dvije otete žene

"Vrlo je lako okriviti Izrael. Prisjetimo se samo gdje smo bili, što se dogodilo i kako se imamo pravo braniti kada projektil koji preleti 250 kilometara ravno u Izrael, stigne iz dnevnog boravka", poručio je Isaac Herzog, izraelski predsjednik

Izraelska vojska prijeti da će kampanja u pojasu Gaze potrajati mjesecima, ali da će Hamas biti uništen.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene