Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mostarci prikupljaju priloge za ugrožene obitelji

Hrvati u BiH prisjećaju se žrtve Vukovara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U više hrvatskih općina i gradova u BiH upaljene su u ponedjeljak svijeće za žrtve Vukovara i rata u Hrvatskoj i BiH, a više stotina ljudi, uglavnom branitelja, krenulo je put Vukovara sudjelovati u sutrašnjoj Koloni sjećanja.

Pad Vukovara 18. studenoga 1991. obilježili su građani Širokog Brijega, Odžaka, Orašja, Viteza, Ljubuškog i drugih mjesta gdje je svijećama ispisana riječ Vukovar.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

Mostarci će procesijom kroz grad i paljenjem svijeća u utorak prisjetiti svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, posebno vukovarskih.

General Ante Gotovina: Samo jak čovjek može oprostiti, ne i zaboraviti

Mise će se u 18 sati održati u mostarskoj Prvostolnici, u franjevačkoj Crkvi Sv. Petra i Pavla te u još nekoliko crkava iz kojih će se vjernici uputiti prema Vukovarskoj ulici u Mostaru gdje će moliti i zapaliti svijeće.

"U toj zajedničkoj molitvi pridružit će nam se i ostale mostarske župe. U molitvi smo sa svima koji su na bilo koji način pogođeni ratnim strahotama. Molimo za sve one koji su poginuli u obrani domovine i našeg naroda", stoji u pozivu iz mostarske župe sv. Mateja.

Studenti Sveučilišta u Mostaru su u suradnji s braniteljskim udrugama Vukovara i HVIDRA-om Mostara organizirale dobrovoljno prikupljanje priloga za ugrožene vukovarske obitelji i studente slabijeg imovinskog stanja pod sloganom "I u mom gradu Vukovar svijetli". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene