Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenske prometnice

Po čemu smo u Sloveniji odmah nakon Rumunja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati su nestašni na slovenskim cestama, ali zato im uredno plaćamo cestarinu.

Prema podacima prometne policije hrvatski vozači na slovenskim prometnicama rade najviše prekršaja odmah nakon rumunjskih vozača.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pobjegao je Četvorica napala muškarca u Dubravi: Opljačkali ga, tukli, pucali na njega i ukrali mu BMW Gužva pred tunelom SV. Rok Promet normaliziran U tunelu Sveti Rok na A1 došlo je do sudara: Jedna osoba ozlijeđena, policija molila vozače za strpljenje

U prvih 11 mjeseci prošle godine među 40 tisuća prometnih prekršaja izrečenih stranim vozačima njih 10.225 odnosilo se na rumunjske, a 5.009 na hrvatske vozače. Tek nakon njih slijede vozači iz Italije, Austrije, Češke i Njemačke.

'Slovenija razmišlja o mogućnosti da Hrvatsku tuži Haagu'

S druge strane, Hrvatima se izreče relativno mali novčani iznos za neplaćanje cestarine. Vozači koji se na slovenskim autocestama najčešće zateknu bez vinjete su Talijani, zatim slijede Rumunji, pa Nijemci, zatim slijede domaći slovenski vozači te vozači iz Austrije, dok su Hrvati tek na šestom mjestu.

Slovenska carinska uprava u prošloj je godini u automobilima stranih vozača među ostalim zaplijenila i 1,17 milijuna različitih cigareta za koje nisu bile plaćene trošarine, skoro 27 tisuća litara vina, više od dvije tisuće litara pjenušca, tri i pol tisuće litara žestokih pića te nešto više od dvije tisuće litara piva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene