Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast od 70 posto

I HRVATI LOVE 'POSLJEDNJU' PRILIKU Žele na rad u Veliku Britaniju prije velikih promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ususret referendumu u Velikoj Britaniji o ostanku u Europskoj uniji, broj online potraga za poslom u toj zemlji drastično je porastao.

Na tisuće novih potencijalnih zaposlenika pregledavalo je online oglasnike za posao nakon što je britanski premijer David Cameron najavio da će se referendum održati 23. srpnja.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Brexit Anketa Broj Britanaca nezadovoljnih Brexitom porastao je u posljednjih dvije godine

Stručnjaci tvrde kako je jedno od objašnjenja da su oni koji traže posao u Velikoj Britaniji, nezabrinuti s tim da bi ta zemlja mogla zaustaviti priljev migranata u slučaju takozvanog Brexita, odnosno izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU.

Dobivanjem posla u Velikoj britaniji, oni koji traže posao u toj zemlji, nadaju se da će to biti dovoljno za osiguranje njihove budućnosti od budućih promjena, piše Daily Mail.

Otkako je Cameron najavio datum referenduma, broj posjeta najvećem britanskom online oglasniku za posao, CV-Library, porastao je za 12 posto. Najveći pojedinačni porast bilježi se od Belgijaca (109 posto), Hrvata (70 posto), Grka (63 posto), Nizozemaca (35 posto), Danaca (29 posto), Poljaka (26 posto) i Litavaca (26 posto).

Europski radnici očito vrebaju sad priliku u Velikoj Britaniji, prije nego li se dogode promjene vezane za migracije, smatraju u CV-Libraryju.

"S EU u periodu nesigurnosti ususret referendumu, ne čudi vidjeti Europljane koji istražuju koje su im mogućnosti u Ujedinjenom Kraljevstvu", smatra Lee Biggins, direktor CV-Libraryja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene