Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo dva glasa protiv

Hrvat Žarnić je postao slovenski ministar okoliša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roko Žarnić, koji uz slovensko ima i hrvatsko državljanstvo, postao je novi slovenski ministar okoliša.

Poduprla ga je većina stranaka a protiv imenovanja je bila SNS, upravo zbog njegovog hrvatskog državljanstva. Za njegovo imenovanja bilo 48 zastupnika, dok su protiv bila samo dvojica.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Slika nije dostupna Zastupnik napustio njegovu stranku Pahor odbija kritike i ističe ne želi ovisiti o 'radikalima'

>> Hrvat kandidat za slovenskog ministra: Nisam agent spavač!

Nakon glasovanja Žarnić je prisegnuo pred zastupnicima te ih je zamolio da mu pomognu sa svojim znanjem i iskustvom pri zahtjevnom poslu na korist svih državljana Slovenije: 'Očekujem vaše dobronamjerne kritike, koje će mi pomagati tražiti odgovore na teška pitanja i naći rješenja za probleme, koji su pred nama', izjavio je Žarnić.

Slovenski premijer Borut Pahor je zadovoljan jer su nakon dugo vremena na mjestu ministra okoliša dobili stručnjaka.

Podsjetimo, pred parlamentarnim odborom za okoliš nedavno je na komentar da ga lako mogu pozvati u hrvatsku vojsku Žarnić rekao 'da je prestar da bi ga pozivali u vojsku' te je dodao da nije 'spavajući' agent,

Nacionalistički prvak Zmago Jelinčič odmah je, nakon što je Pahor u utorak potvrdio Žarnićevu kandidaturu, rekao da njegova stranka neće glasovati za Žarnića i to zbog sumnjiva oblika njegova prezimena. 'Žarnić je Hrvat, o tome govori njegovo prezime, a samo bi idiot dopustio da nam se Hrvati infiltriraju u vladu. Takvi bi članovi vlade ugrozili sigurnost države', rekao je Jelinčič u utorak za Slovenski radio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene