Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje u Australiji

Hrvat iz ugledne obitelji pomogao u prikrivanju ubojstva: 'Zato što sam idiot'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stolar poznat pod nadimkom 'Kapetan', u dobro povezanoj hrvatskoj zajednici u Melbournu, u Australiji, priznao je da je pomogao prijatelju da se riješi tijela oca petero djece.

Ante Bačak (46) priznao je krivnju na australskom sudu, kazavši da je pomagao navodnom počinitelju u prikrivanju mrtvog tijela Kenana 'Kennyja' Balikela (42) koje je pronađeno 31. listopada prošle godine, piše The Age.

Balikel je preminuo od ozljeda koje su mu nanesene na predjelu glave i vrata nakon što je napadnut u jednoj tvornici. Navodni počinitelj John Butorac došao je do Bačkove kuće gdje ga je zamolio da mu pomogne riješiti se Balikeleva beživotnog tijela.

Navodno je Butorac Bačku kazao kako je ubio Balikela. Bačak je potom pristao pomoći Butorcu te mu je dao i alibi kazavši policiji, nakon što su otvorili istragu, da je u vrijeme ubojstva Balikela, Butorac s njim u kući gledao televiziju.

UBIO 27-GODIŠNJAKA U NOVIGRADU Izbo ga oštrim predmetom, a ozlijedio i drugog mladića

Pred sudom je priznao što je učinio jer ga je mlađa sestra s kojom živi nagovorila da kaže istinu, a na pitanje zašto je pomogao sunardonjaku, sudu je dogovorio: 'Zato što sam jebeni idiot'.

Na sudu se moglo čuti da Bačak dolazi iz ugledne hrvatske obitelji i poznat je pod nadimkom 'Kapetan' jer bi uvijek uskočio kako bi pomogao prijatelju.

Butorac je zanijekao ubojstvo Balikela. Presuda Bačku očekuje se 4. rujna, dok se saslušanje pred komisijom za Butorca nastavlja 25. rujna. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene