Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu samo muškarci heroji

Hrabre stjuardese koje su pomogle u otkrivanju napadača na 'Blizance'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz vatrogasce, spasioce, liječnike i mnoge druge, i stjuardese zaslužuju priznanje za svoju hrabrost, koja je dovela do odgovora na pitanje tko je kriv za teroristički napad na 'Blizance'.

Betty Ong, stjuardesa na letu 11, aviona koji se zabio u Blizance, jedna je od ključnih figura u rješavanju slagalice o terorističkom napadu, koji je rezultirao smrću gotovo tri tisuće ljudi. Ona je uspjela uspostaviti vezu s kontrolnim tornjem i biti na vezi oko 20 minuta. Na početku tog razgovora njen je glas bio sablasno tih, no čak i kad je cijela situacija prerasla u pravu  krizu, ona je davala vitalne podatke za ekipe na terenu.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Slika nije dostupna Traže odgovore na pitanja Čak 10.000 američkih stručnjaka želi novu istragu oko 11/9

Madeline Amy Sweeney, koja se tek vratila sa porodiljnog dopusta, također je uspjela uspostaviti kontakt sa avio-kompanijom. Poput Ong, i Sweeney je uspjela prenijeti informacije o broju putnika, rasporedu sjedenja i sl., koje su kasnije istražiteljima pomogle u identificiranju napadača odgovornih za ove terorističke napade. Njene zadnje riječi bile su: ' Letimo prenisko. Letimo stvarno prenisko. Letimo stvarno pre, prenisko! O moj Bože, prenisko smo!', prenosi magazin New York.

>> Čak 10.000 američkih stručnjaka želi novu istragu oko 11/9

Stjuardese su taj dan pružile i više od informacija. Na letu 93, stjuardesa je navodno jednog od otmičara zalila kipućom vodom, kako bi ga zaustavila u njegovom stravičnom naumu. Avion leta 93 srušen je prije nego se uspio zabiti u svoju metu, što bi rezultiralo još većim brojem nedužno stradalih žrtava. Misterija oko leta 93 još uvijek nije razrješena te se ne zna točan razlog pada aviona. Pretpostavlja se da su se putnici hrabro odlučili obračunati sa otmičarima i spriječili još veću katastrofu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene