Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Houstone, imamo problem:

NASA izgubila kontakt sa svemirskom stanicom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto je pošlo po zlu tijekom nadogradnje računalnog softvera Međunarodne svemirske stanice te je glavno računalo sve funkcije automatski predalo pričuvnome. Posljedica je gubitak veze s kontrolom misije u Houstonu.

NASA je danas oko 16:45 sati po hrvatskom vremenu izgubila komunikaciju s astronautima na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS). Kontrola misije u Houstonu je radila na nadogradnji softvera ISS-ovih računala, no u jednom je trenutku došlo do greške, nakon čega je glavno računalo sve ključne funkcije automatski prebacilo pričuvnom.

Pročitajte i ovo Svemirska utrka Problematično pitanje Astronom o zahuktaloj svemirskoj utrci: "Slijedi slanje ljudi na Mjesec, a potom na dosad neosvojiv planet Istraga u Sisku - 4 FBI i Europol Međunarodna istraga dovela do hrvatskog grada: "Prate što tipkate, promatraju vas preko kamere i koriste vaše računalo za napad na druga"

>> VIDEO I Hello Kitty lansirana u svemir!

Posljedično je došlo do prekida komunikacije, koji ipak nije potpun. NASA je, naime, u mogućnosti kratko stupiti u vezu s posadom svakih 90 minuta. Prilikom jednog od takvih kontakata astronauti su dobili upute o uklanjanju problema.

Trenutni zapovjednik ISS-a Kevin Ford javio je da su i stanica i posada zasad dobro, a NASA je najavila nove vijesti čim ih bude imala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene