Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Problemi s disanjem?

Hospitaliziran Nelson Mandela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela hospitaliziran je noćas navodno zbog rutinskih medicinskih pretraga, što je ipak izazvalo veliku bojazan u javnosti za zdravlje 92-godišnje ikone borbe protiv aparthejda.

Mandela je primljen u bolnicu u Johannesburgu na redovitu kontrolu, no radio Talk 702 prenosi da ga je pregledao specijalist pulmolog, što upućuje na probleme s disanjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kobno otvaranja Mundiala Poginula 13-godišnja praunuka Nelsona Mandele Slika nije dostupna Proslava 91. rođendana VIDEO: Carla Bruni pjeva za Mandelu!

Vladajući Afrički nacionalni kongres pozvao je u danas na smirivanje tenzija nakon što su se mediji raspisali o toj vijesti, nagađajući o Mandelinu zdravlju.

U bolnici ga je posjetila obitelj, uključujući i bivšu suprugu Winnie. Ispred bolnice Milpark mnoštvo je novinara, fotografa i televizijskih kamera.

Mandela se povukao iz javnog života u lipnju 2004. godine, uoči 86. rođendana. Tada je poručio sunarodnjacima: 'Ne zovite me, ja ću zvati vas'. U javnosti se nije pojavio od finala Svjetskog nogometnog prvenstva u srpnju prošle godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene