Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon turista

Horde štakora napadaju Koloseum, u gradu ih ima više od sedam milijuna: ''Situacija je nepodnošljiva''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Rim će organizirati dezinsekciju štakora oko Koloseuma, a uključit će se i Vlada nakon što su se internetom proširile snimke glodavaca u blizini kultnog spomenika.

Hvatači i ubojice štakora bit će angažirani u Koloseumu i oko njega nakon što su objavljene snimke na kojima se vidi kako štakori prekapaju po odbačenim omotima hrane, plastičnim bocama i ostacima hrane u blizini Flavijeva amfiteatra. I nije to prvi put, godinama se grad bori s istim problemom.

U glavnom gradu ima oko sedam milijuna štakora, što znači da svaki Rimljanin ima oko 2,5 štakora, poručili su iz Grada, piše ANSA i dodaje da će se u rješavanje problema uključiti i nacionalna vlast.

Pročitajte i ovo Ilustracija Namjerno izazvana? Legionarska bolest izbila u Poljskoj: Zasad je umrlo 11 osoba, traži se izvor zaraze

Vlada će intervenirati kako bi riješila krizu štakora u Koloseumu, najavio je ministar kulture Gennaro Sangiuliano.

"Sramotno je da je najvažnije arheološko područje na svijetu u ovakvom stanju. To područje ne pripada Ministarstvu kulture, nego općini Rim, ali pitanje nije tko je odgovoran. Odmah sam nazvao gradonačelnika Rima i jasno dao do znanja da je situacija nepodnošljiva. Mora se učiniti više", rekao je i dodao da je ogorčen prljavom situacijom u Koloseumu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Gradski problemi FOTO Pernar upao na Tomaševićevu presicu i počeo galamiti, on mu poručio: "Odi svjedočiti u Zambiju"

Voditeljica gospodarenja otpadom Sabrina Alfonsi ranije je kazala da je pokrenuta posebna intervencija koja se nastavlja ovaj tjedan čišćenjem zelenih površina oko Koloseuma i odvoda, u kojima su štakori uobičajena pojava, te postavljanjem zamki.

Alfonsi je rekla da je porast broja turista koji su ovog ljeta posjetili Vječni Grad, zajedno s valom vrućine, razlog povećanja količina smeća, a to je pogodovalo širenju glodavaca

Rim se godinama bori s povećanjem smeća, koje se često baca na ulice pored prepunih kanti. 

Velike količine otpada uz samo povijesno središte talijanske prijestolnice privlače velik broj galebova i štakora, a u rubne dijelove grada čak i divlje svinje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene