Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRVLJEM I KAMENJEM

Glavna "zvijezda" Emmyja bio je Donald Trump (iako nije bio prisutan)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump na jučerašnoj se dodjeli Emmyja još jednom našao na meti holivudske elite.

Vodeća lica američkih malih ekrana okupila su se sinoć u Los Angelesu na tradicionalnoj dodjeli nagrada Emmy za najbolja televizijska postignuća u protekloj godini.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

Iako su glavne zvijezde večeri bili glumci, u pobjedničkim se govorima najčešće spominjala osoba koja nije ni prisustvovala dodjeli.

Kritike na račun američkog predsjednika prštale su na sve strane pa su tako mnogi iskoristili priliku i bocnuli Donalda Trumpa koji je s Hollywoodom odavno na ratnoj nozi.

Voditelj dodjele, komičar Stephen Colbert, dobar je dio uvodnog govora posvetio upravo Trumpu.

"Radujemo se vašim tvitovima"

„Ove je godine snimljeno više od 450 televizijskih serija. Naravno, nije moguće da netko može to sve pregledati. Osim predsjednika koji, čini se, ima puno vremena za takve stvari. Pozdrav, gospodine predsjedniče, hvala što ste nam se pridružili. Unaprijed se veselimo vašim tvitovima“, kazao je Colbert.

Slavni komičar podsjetio je kako je dolazak Trumpa na vlast uvelike inspirirao mnoge televizijske serije poput „Kuće od karata“ ili najnovije sezone „Američke horor priče“.

Naglasio je kako Emmyje, za razliku od američkih izbora, osvaja onaj tko je prikupio najveći broj glasova.

"Gospodine predsjedniče, evo vašeg Emmyja“

Alec Baldwin osvojio je Emmyja za najbolju sporednu ulogu u humorističnoj emisiji „Staurday night live“. Pozlaćeni kipić dobio je za svoje imitacije američkog predsjednika te je tijekom preuzimanja nagrade poručio:

„Pretpostavljam da bih napokon trebao reći: 'Gospodine predsjedniče, evo vašeg Emmyja'“. Poručio je i kako je zbog uloge Trumpa patio njegov seksualni život jer je narandžasta perika poslužila kao prirodna apstinencija.

Dodjela Emmyja bila je i prigoda za ponovno okupljanje Jane Fonde, Dolly Parton i Lilly Tomlin koje su prije 37 godina oduševile ulogama u feminističkoj komediji „Od 9 do 5“.
„U tom smo filmu prije 37 godina odbile biti pod kontrolom seksističkog, egoističnog, lažljivog licemjera“, kazala je Fonda na što je Tomlin odgovorila:

„I danas, u 2017. godini i dalje odbijamo biti pod kontrolom seksističkog, egoističnog, lažljivog licemjera

Bivši glasnogovornik kao iznenađenje večeri

Najveće iznenađenje večeri predstavljalo je pojavljivanje bivšeg glasnogovornika Bijele kuće Seana Spicera koji se na dodjeli ismijavaosvom bivšem šefu. Spicer je trebao procijeniti koliko ljudi prati dodjelu Emmyja te poručio kako je „definitivno“ riječ o „najvećoj publici koja je ikad svjedočila dodjeli nagrada“.

Na taj se način pokušao duhovito osvrnuti na svoj bivši posao kad je lagao o broju posjetitelja koji su nazočili Trumpovoj inauguraciji.

Spicerovo pojavljivanje izazvalo je brojne začuđene poglede u publici, no nisu svi blagonaklono gledali na njegov samoironični nastup.

Na društvenim mrežama mnogi su ustvrdili kako je prošlo premalo vremena da bi se Spicera „normaliziralo“.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene