Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički gaf

Hollande usred Tokija Japance nazvao 'kineskim narodom'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Francois Hollande zabunom je na zajedničkoj konferenciji za novinare s japanskim premijerom Japance 'prekrstio' u Kineze.

Francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu dogodio se neugodan lapsus u petak u Tokiju dok je govorio o tragediji napada na plinsko postrojenje u Alžiru u siječnju u kojem je poginulo šest Japanaca, kada je podsjetio da je izrazio sućut "kineskom narodu".

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Japanski tenkovi na vojnoj vježbi Jačanje suradnje Dramatično upozorenje: "Svijet je na povijesnoj prekretnici, nadam se da će Amerika to razumjeti"

>> VIDEO Merkel pred Hollandeom spomenula 'krivog' Francoisa

"Podsjećam da je Japan bio pogođen otmicom u Alžiru. Izrazio sam suosjećanje francuskog naroda kineskom narodu", rekao je predsjednik na zajedničkoj konferenciji za novinare s japanskim premijerom Shinzom Abeom.

Čini se da Hollande nije primijetio svoju pogrešku i nastavio je govor. Prevoditeljica ga je spasila sama ispravivši gaf u simultanom prijevodu kazavši "japanski".

Odnosi Kine i Japana su mjesecima vrlo loši, posebice zbog teritorijalnog sukoba u Istočnokineskom moru, koji oživljava bolna sjećanja na japansku okupaciju dijela Kine od 1930. do 1945. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene