Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budući veleposlanik

Hollande: Sirijska koalicija će imati izaslanika u Francuskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska oporbena koalicija imenovat će izaslanika za Francusku, izjavio je francuski predsjednik Francois Hollande nakon sastanka s čelnikom Sirijske nacionalne koalicije.

Jedan francuski diplomatski izvor je rekao da će izaslanik djelovati kao predstavnik koalicije te da će postati veleposlanikom nakon uspostave privremene vlade i njezinog međunarodnog priznanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije na vrhuncu Nova eskalacija na Bliskom istoku: Bombardiran glavni grad Sirije, dvije osobe poginule Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

>> Rasmussen zabrinut zbog mogućeg širenja sirijskog sukoba

'U Francuskoj će biti sirijski veleposlanik kojeg će imenovati predsjednik koalicije', kazao je Hollande.

Hollande je pozvao čelnika koalicije Muaza Alhatiba na razgovore u Pariz nakon što je Francuska postala prva europska sila koja je priznala tu skupinu kao jedinog predstavnika sirijskog naroda.

Francuska je jedan od najžešćih kritičara sirijskog predsjednika Bašara al Asada, čija je vojska u gušenju pobune protiv njegove vladavine ubila, prema procjenama aktivista za ljudska prava, 38.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene