Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi preusmjeriti Europu

Hollande: EU je nerazumljiv i treba se povući odande gdje nije nužan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija je postala nejasna i treba se povući odande gdje nije nužna, rekao je u ponedjeljak francuski predsjednik Francois Hollande dan nakon europskih izbora na kojima je u Francuskoj pobijedila krajnja desnica.

"Europa je postala zamršena, svjestan sam toga, daleka i u biti nerazumljiva, čak i za vlade", rekao je Hollande u televizijskom obraćanju. "Tako više ne može, Europa mora biti jednostavna i jasna kako bi bila djelotvorna gdje se to očekuje i povući se odande gdje nije nužna", dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Europska unija je "prije dvije godine uspjela nadvladati krizu u eurozoni - koja je bila pred raspadom - ali po koju cijenu: cijenu štednje koja je na kraju razočarala narode", kazao je francuski predsjednik.

Juncker: Dovoljna je kvalificirana većina u Europskom vijeću

"Zato ću već sutra na sjednici Europskog vijeća opetovati da je glavna zadaća rast, zapošljavanje i ulaganje", dodao je.

Hollande je kazao da "Europa ne može napredovati bez Francuske i da je budućnost Francuske je u Europi". "Europljanin sam", dometnuo je. "Moja je zadaća reformirati Francusku i preusmjeriti Europu".

Trijumf Nacionalne fronte koja je na nedjeljnim europskim izborima u Francuskoj ostvarila povijesni rezultat od 25,4 posto doživljen je kao politički potres. Simbol je snažnog uspona krajnje desnice i eurofoba u EU-u, premda je konzervativna desnica zadržala najveći broj zastupnika u parlamentu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene