Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puknuće aorte

Holbrooke kritično nakon operacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veteran američke diplomacije Richard Holbrooke nalazi se u kritičnom stanju.

Posebni predstavnik SAD-a za Afganistan i Pakistan, koji je u petak navečer hitno primljen u bolnicu u Washingtonu, operiran je i nalazi se u 'kritičnom stanju', objavio je State Department.

>> Richard Holbrooke završio u bolnici

'Veleposlanik Richard Holbrooke jučer je primljen u Sveučilišnu bolnicu George Washington. Liječnici su jutros dovršili operaciju kojom je zatvoreno puknuće aorte. On je u kritičnom stanju, okružen članovima obitelji', objavio je glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley u priopćenju.

Holbrooke je u petak vozilom Hitne pomoći prevezen iz zgrade State Departmenta u obližnju bolnicu u Washingtonu, nakon što mu je pozlilo. Glasnogovornik Crowley rekao je da je 69-godišnjem Holbrookeu pozlilo dok je bio na sastanku na sedmom katu zgrade, gdje se nalazi ured državne tajnice Hillary Clinton.

Holbrooke je patio od bolova u prsima, a i prije je imao problema s krvnim ugrušcima, izvijestio je NBC News. Holbrooke je imenovan posebnim izaslanikom predsjednika Baracka Obame u prvim tjednima njegove administracije i često je putovao u Afganistan i Pakistan, kao i u druge zemlje koje sa SAD-om koordiniraju politiku prema te dvije zemlje.

Kao pomoćnik državnog tajnika u administraciji bivšeg predsjednika Billa Clintona, bio je glavni arhitekt Daytonskog sporazuma 1995., kojim je okončan rat u Bosni i Hercegovini, a kasnije je službovao kao američki izaslanik u Ujedinjenim narodima.

Holbrooke je bio diplomat i u administraciji predsjednika Jimmya Cartera, kada je bio zadužen za američke odnose s Kinom, normalizirane u prosincu 1978. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, Holbrooke je pripremao izvješće za predsjednika Baracka Obamu o trenutnom stanju u Afganistanu, gdje SAD i saveznici iz NATO-a imaju oko 150.000 vojnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene