Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hodorkovskom opet odbijen zahtjev za prijevremenu slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u gradu Čiti u Sibiru odbacio je zahtjev za prijevremeno oslobađanje Mihaila Hodorkovskog, vlasnika bivšeg ruskog naftnog diva Jukos, što je drugo odbacivanje u roku od dva mjeseca.

Županijski sud u Čiti odbio je žalbu koju su branitelji Hodorkovskog podnijeli na odluku drugog lokalnog suda koji je u kolovozu odbacio zahtjev za prijevremenom slobodom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skrivio smrt djevojke Žužić tražio manju kaznu jer je uzoran student Slika nije dostupna Zemaljski sud potvrdio odluku o izručenju Zagorca!

Hodorkovski služi kaznu od osam godina zatvora koja mu je dosuđena pod optužbama za utajenje poreza, te ima pravo zatražiti prijevremeno oslobađanje jer je odslužio više od polovice kazne.

Sud je 22. kolovozu odbio zahtjev uz obrazloženje da Hodorkovski nije pokazao dovoljno volje da se popravi. 

>> Hodorkovski štrajkom glađu u pomoć oboljelome od AIDS-a

>> Hodorkovski optužen za pranje 23,5 milijarde dolara

Branitelji Hodorkovskog rekli su da je odbijenica suda u Čiti pokazatelj da obećanja ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva o reformi pravosudnog sustava u Rusiji imaju slab učinak.

Hodorkovski je nekad bio najbogatiji čovjek Rusije i odbacuje optužbe tvrdeći da je žrtva korumpiranih suradnika bivšeg predsjednika Vladimira Putina koji je želio suzbiti njegove političke ambicije i srušiti njegovo naftno poslovno carstvo izgrađeno u kaosu nakon raspada Sovjetskog Saveza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene