Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 mrtvih, 25 ranjenih

Masakr u Britaniji: Hodao ulicom i pobio 12 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronađeno je tijelo napadača koji je danas u Velikoj Britaniji ubio 12 osoba, uključujući i svoju majku.

Britanska policija je pronašla tijelo napadača koji je pucao i ubio 12 ljudi u distriktu Lake. 52-godišnjeg taksista Derricka Birda, pronašli su u šumi u blizini Boota te priopćili da se ubio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Previše na internetu, ispred televizije... Četvrtina djece nikad se ne igra u prirodi Slika nije dostupna Nakon nastupa Favoritkinju X Factora šokiralo otkriće da joj je baka skupa prostitutka

13 osoba izgubilo je život, a više ih je ranjeno danas kad je naoružani muškarac otvarao vatru u nekoliko manjih mjesta na sjeverozapadu Engleske. Za sada nisu poznati motivi njegova ubilačkog pohoda, rekao je britanski premijer David Cameron komentirajući pokolj koji se u srijedu ujutro dogodio u Lake Districtu, važnom turističkom odredištu u zemlji. U tijeku krvava pohoda, koji je trajao više od tri sata, napadač je pucao iz dvaju različitih oružja.

Ranjeno 25 osoba

'Po podacima kojima sada raspolažemo možemo potvrditi da je, osim napadača Derrecka Birda, život izgubilo 12 osoba', rekao je zamjenik načelnika mjesne policije Stuart Hyde, dodavši da istražitelji proučavaju 'tridesetak poprišta zločina'.

Policija je rano popodne priopćila da je u pokrajini Cumbriji pronašla truplo 52-godišnjeg vozača taksija Derricka Birda, muškarca koji bi mogao biti počinitelj pokolja. ‘Policija je zaplijenila oružje na mjestu događaja i utvrđuje identitet žrtve te osoba koje su ubijene i ranjene u napadu’, kaže se u policijskom priopćenju i dodaje da je u pokolju ranjeno najmanje 25 osoba. Svi su hospitalizirani, a troje ih je kritično.

Vlasti su nešto ranije pozvale stanovnike tog područja da ostanu u kući nakon pucnjave koja je počela u Whitehavenu, gradiću na obali u Lake Districtu. BBC javlja, pozivajući se na mjesnu radijsku postaju Radio Cumbriju, da je naoružani muškarac otvorio vatru na 11 različitih mjesta. Osumnjičeni Derrick Bird je nakon mahnita pohoda pobjegao automobilom prema jugu okruga, a zatim ga je ostavio u seoskom području i nastavio pješice, po policiji koja je objavila njegovu fotografiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene