Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se i do 300 godina

Hoće li Vatikan priznati Međugorje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Vinko Puljić uoči vatikanske objave kojom Sveta stolica treba razjasniti stav o Međugorju, bit će primljen kod pape Benedikta XVI. No, kardinal demantira da će sa Svetim ocem razgovarati o Međugorju, te tvrdi da je to bila kriva interpretacija.

Hercegovačko svetište danas je bilo puno vjernika. Vjerski turizam ne poznaje sezonu. Iako već sredina studenog, hodočasnike iz cijeloga svijeta od dolaska nije odvratila ni prohladno vrijeme ni činjenica da Vatikan Međugorje i dalje ne priznaje.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Slika nije dostupna Crkva u Hercegovini nema komentara Jesu li ukazanja u Međugorju lažna?

Upravo je Vatikansko nepriznavanje posljednja kočnica Međugorju da se svrsta uz bok najpoznatijim svetištima. Sveta stolica, točnije Kongregacija za nauk vjere, Međugorju ukazanja ne niječe, ali tvrdi kako još nema dovoljno dokaza.

Tisuće hodočasnika stiglo je u Međugorje kako bi se se popeli na Brdo Ukazanja i kako bi sudjelovali na svetim misama, kojih je samo danas bilo čak 7. Svi kažu kako će u Međugorje i dalje dolaziti, bez obzira na stavove Vatikana.

I dok se čeka Vatiknaska objava, religijski turizam u Međugorju doslovno-cvijeta. U suvenirnicama se može naći gotovo sve, od misinice do malo modernije odjeće. Malo je vjerojatno da će Vatikan uskoro priznati Međugorje. Od 2 i pol tisuće prijavljenih, Vatikan je dosada priznao tek 12 svetišta. Posljednje od njih, Laus u Francuskoj, to je čekalo 300 godina. Međugorje čeka tek 28.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene