455962
455962
455962
455962
455962

Britanska premijerka ima važnu poruku za europske dužnosnike

  • , 04.11.2016., 14:00
  • Autor:
  • komentara

Parlament vjerojatno neće blokirati Brexit, no ako May bude prisiljena pripremiti zakon koji će razmatrati oba doma parlamenta, rok od ožujka izgleda kratak, kazalo je nekoliko zastupnika

 
 
 
 
 
Theresa May (Foto: AFP)
Theresa May (Foto: AFP)

Britanska premijerka Theresa May kazat će europskim dužnosnicima danas da sudska odluka po kojoj britanski parlament mora odobriti pokretanje procedure razdruživanja od EU-a neće promijeniti njezinu odluku da to učini do kraja ožujka.

Njezini pomoćnici rekli su da će se May žaliti na odluku Visokog suda u Londonu prema kojoj vlada mora dobiti odobrenje parlamenta da bi aktivirala članak 50 Lisabonskog ugovora i time pokrenula proceduru razdruživanja.

Istaknuli su također da će se pridržavati plana da to učini do kraja ožujka.

Parlament vjerojatno neće blokirati Brexit, no ako May bude prisiljena pripremiti zakon koji će razmatrati oba doma parlamenta, rok od ožujka izgleda kratak, kazalo je nekoliko zastupnika. To bi je moglo prisiliti da raspiše prijevremene izbore, smatraju oni, no njezina glasnogovornica to je u četvrtak odbacila, istaknuvši da se izbore ima u vidu 2020. godine.

"Vlada je fokusirana na to kako provesti ono što je britanski narod odlučio i kako to učiniti da dobijemo najbolji dogovor za Britaniju", kazala je glasnogovornica premijerke May.

"Bili smo jako jasni u svojem stajalištu da se ne slažemo sa sudom i zato ćemo se žaliti", dodala je glasnogovornica. (Hina)DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se