Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova teorija

Hitlerov elitni zapovjednik ubio Nikolu Teslu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otto Skorzeny, Hitlerov zapovjednik jedinica za posebne namjene, u svojoj autobiografiji tvrdi da je jastukom ugušio velikog genija u njegovoj hotelskoj sobi, na pravoslavni Božić 1943. godine.

Poslije Drugog svjetskog rata dozvoljeno mu je da nesmetano boravi u Francovoj Španjolskoj. U svojim sjećanjima Skorzeny piše kako je osobno ubio Nikolu Teslu, ugušivši ga jastukom. Ovu sumnjivu tvrdnju, taj nacist potkrepio je pričom da je više puta podmornicom dolazio i iskrcavao se u SAD. Skorzeny je organizirao uhićenje Hortyja u Mađarskoj i uspješno spašavanje Mussolinija u Italiji.

Pročitajte i ovo Patrijarh Porfirije pomno birane riječi Poglavar SPC-a posvetio crkvu u Smiljanu, govorio o miru Hrvata i Srba: "Uvijek može bolje..." Slika nije dostupna Predstavljena idejna rješenja Srpski mediji žestoko o našoj kovanici: "Hrvati su još jednom besramno ukrali Teslu"

Mladi znanstveni suradnik, Al Bielek, koji je sudjelovao na 'projektu nevidljivosti' pod vodstvom Nikole Tesle krajem 30-ih i početkom 40-ih godina prošlog stoljeća, tvrdi da je Tesla ubijen 'jer je puno znao'. Tesla je, inače, usamljen i neshvaćen, posljednjih dvadesetak godina svog života proveo radeći na teorijama i projektima koji su bili daleko ispred vremena u kojem je živio.

Ipak preovladava mišljenje da je Tesla umro prirodnom smrću. 'Sama Teslina smrt bila je neka vrsta njegove osobne svečanosti i više je ličila na svjesno preseljenje duše na drugu razinu postojanja, nego na smrt nekog običnog slavnog čovjeka, zbunjenog i uplašenog pred samooslobođenjem. Na dva dana prije smrti, Tesla je prestao raditi i zatvorio se u hotelsku sobu tražeći da ga niko ne ometa. Kada su direktor hotela i sobarica napokon ušli, zatekli su ga elegantno odjevenog kako leži mrtav ruku prekrštenih na grudima, potpuno spreman za odlazak', rekao je dr. Velimir Abramović, jedan od vodećih svjetskih istraživača Nikole Tesle i poznati filozof, a prenose Novostio.

Zagonetku produbljuje nekoliko podataka. Recimo, Tesla je više puta sniman, a najduže 1936. godine, kada je snimljeno tri i pol sata zvučnog filma povodom njegove osamdesetogodišnjice. U javnosti nema ni Teslinog glasa, iako je on radio baš kod Edisona i bio je jedan od prvih ljudi na svijetu koji je mogao koristiti zvučni zapis. Doktor Abramović smatra da tisuće fizičara u svijetu 'sve svoje nade polažu u oživljavanje Teslinih ideja i njegovih tehničkih rješenja, koja bi trebalo dovesti do upravljanja vremenom u psihološkim, biološkim i fizičkim procesima'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene