Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anketa među djecom u Britaniji

Hitler je nogometni trener, a Auschwitz tematski park!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anketa o 2. Svjetskom ratu provedena u Britaniji među djecom između 9 i 11 godina dala je poražavajuće rezultate - svako 20. dijete u misli da je Adolf Hitler bio njemački nogometni trener, a čak svako šesto dijete da je Auschwitz bio tematski park.

Anketa je provedena na 2.000 djece tijekom prikupljanja sredstava za veteransku udrugu Erskine. Svako četvrto dijete kazalo je kako nikada nije razmišljalo o vojnicima koji su izgubili život u 2. Svjetskom ratu, a njih čak 40 posto nema pojma kojeg datuma se u Britaniji slavi Dan sjećanja na žrtve. 'Neki odgovori su nas zaista šokirali i pokazali nam da nemamo obvezu samo prema veteranima nego i da moramo educirati društvo. Djeca su budućnost ove zemlje i važno je da im pomognemo u učenju naše povijesti', kazao je izvršni direktor udruge veterana, umirovljeni bojnik Jim Panton.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Parlamentarni izbori 2024. ANKETA Tko će sastaviti novu hrvatsku Vladu? Ipsos kutije - 3 Agencija Ipsos Vrijedno istraživanje na dan izbora: "Prilazit ćemo otprilike svakom četvrtom biraču"

Što mislite tko je kriv za ovakvo neznanje?

  • Obrazovni sustav
  • Roditelji
  • Mediji
  • Svi pomalo

Ukupno glasova:

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene