Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazila zabrinutost

Hillary Clinton zabrinuta zbog političkog zastoja u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je da je na sastanku s visokom predstavnicom EU za vanjsku politiku Catherine Ashton 'izrazila zabrinutost zbog političkog zastoja u Bosni i Hercegovini'.

'Izrazila sam zabrinutost zbog političkog zastoja u Bosni i Hercegovini i svih napora koji bi mogli potkopati Daytonski mirovni sporazuma i stabilnost zemlje', rekla je Clinton na zajedničkoj konferenciji za tisak s lady Ashton, nakon razgovora u State Departmentu. Clinton je izrazila snažnu američku potporu radu Visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Milorad Dodik U ulozi optuženika Poznat datum kada će se Dodik pojaviti na Sudu BiH, odvjetnik poručio: "Ne očekujemo pošteno suđenje"

>> Cerić najavio revoluciju po ulicama BiH po uzoru na Tunis i Egipat

'Mi u potpunosti podržavamo ovlasti Ureda visokog predstavnika Valentina Inzka u BiH i želimo vidjeti da ljudi tamo ostvare svoje nade za nužne reforme, učinkovitu vladu i europsku budućnost', istaknula je Clinton.

Ashton je kazala kako je prošloga tjedna posjetila BiH, gdje je čelniku bosanskih Srba Miloradu Dodiku jasno dala do znanja da je Daytonski sporazum 'ovdje da bi ostao' i da se on neće mijenjati. Također je rekla kako ga je pozvala da kao političar pridonese napretku BiH u cjelini. (Hina)




 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene