Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hillary Clinton se u subotu povlači iz utrke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hillary Clinton će u subotu završiti svoju kampanju i povući se iz utrke za predsjedničku nominaciju te poduprijeti Baracka Obamu u utrci za Bijelu kuću, objavili su američki mediji.

Bivša prva dama SAD-a organizirat će u subotu u Washingtonu skup na kojem će zahvaliti svojim pristašama na podršci te izraziti potporu Obami, koji je prikupio dovoljno glasova delegata za osvajanje predsjedničke nominacije, i pozvati Demokratsku stranku na jedinstvo, rekao je njezin direktor za kumunikacije Howard Wolfson.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabuna ili nešto drugo? VIDEO: Gaf Hillary Clinton - poljubila japansku caricu Slika nije dostupna Jandroković zadovoljan nakon susreta s Hillary Clinton Ova godina je ključna za RH: Dođite na Croatia Summit!

Hillary Clinton najavila je da će čestitati svojem konkurentu što je prikupio dovoljno glasova da postane kandidatom Demokrata na izborima u studenom, te pozvati članove i pristaše stranke da se ujedine kako bi osigurali pobjedu nad republikanskim kandidatom Johnom McCainom.

Time je Clinton odgovorila na brojne zahtjeve iz njezine stranke da odustane od daljnje kampanje, budući da je Obama osigurao potrebnu većinu delegata, i omogući stranci da se ujedini u podršci prvom afroameričkom kandidatu neke od velikih stranaka u povijesti američkih predsjedničkih izbora.

Obama je istodobno počeo konzultacije o kandidatu za potpredsjednika koji će zajedno s njime krenuti u utrku protiv McCaina, a mediji kažu da je i Hillary Clinton pokazala interes za tu funkciju.

Na upit novinara o mogućnosti da predsjedničku utrku nastavi zajedno s dosadašnjom ljutom protivnicom, Obama je odgovorio kako će se o tome razgovarati idućih tjedana te izrazio uvjerenje da će "ujedinjena Demokratska stranka pobijediti na izborima u studenom".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene