Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zaostajemo za vama'

Hillary Clinton: SAD treba poput Njemačke ženu na čelu države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naravno da želim da i Sjedinjene Države imaju uskoro na čelu države ženu i napravit ću sve što mogu da se to dogodi, rekla je Clinton.

Bivša američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je za njemački list Stern kako Sjedinjene Države trebaju slijediti primjer Njemačke i poput kancelarke Angele Merkel imati na čelu države ženu.

Pročitajte i ovo Olaf Scholz STRES BEZ PRESEDANA Naslijedio je Mutti i preživio galopirajuću ekonomsku krizu, rat i nezadovoljne partnere: "Još se pokušava snaći, ali nema njezino iskustvo" Prva slovenska predsjednica - 5 PROSLAVILA POBJEDU Slovenija izabrala prvu predsjednicu: "Lagala bih kad bih rekla da nisam uzbuđena, puno je tu adrenalina"

'Zaostajemo za vama u Njemačkoj što se toga tiče', kazala je bivša američka državna tajnica.

'Naravno da želim da i Sjedinjene Države imaju uskoro na čelu države ženu i napravit ću sve što mogu da se to dogodi, iako još uvijek ne znam hoću li to biti ja', kazala je Clinton za tjednik koji izlazi u srijedu.

Putin Hillary vratio za Hitlera: Bolje je ne raspravljati sa ženama

Raširena su očekivanja da će Clinton, bivša senatorica i supruga bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, ući u utrku za Bijelu kuću na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Clinton je također izjavila kako razumije njemačku ljutnju nakon otkrića da je američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) prisluškivala mobilni telefon kancelarke Merkel u sklopu svog raširenog programa nadzora elektroničkih komunikacija u Njemačkoj, koja je američki bliski saveznik.

Hillary Clinton nije pazila što priča o Putinu...

'I sama bih bila ljuta poput Nijemaca. Zahtijevala bih da moj prijatelj i saveznik trenutačno prekine s tim', kazala je Clinton dodavši međutim kako nikakav sporazum o tome da se ne špijunira, koji traže neki njemački političari, nije praktična opcija. 'To ne bi bilo dovoljno fleksibilno', kazala je Clinton. 'Ne mislim da je pisani sporazum pravi način da se to napravi - i to u prvom redu ne bi trebalo ni biti potrebno', rekla je Clinton. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene