451948
451948
451948
451948
451948

Clinton optužila Trumpa za kršenje embarga protiv Kube, direktorica njegove kampanje neizravno priznala

  • , 30.09.2016., 15:03
  • Autor:
  • komentara

Hillary Clinton optužila je u četvrtak Donalda Trumpa da je prekršio zabranu trgovanja s Kubom potkrepljujući to istragom Newsweeka koja prikazuje 68.000 dolara troškova njegove tvrtke za nekretnine na Kubi.

 
 
 
 
Donald Trump i Hillary Clinton (Foto: AFP)
Donald Trump i Hillary Clinton (Foto: AFP)

'Stavio je svoje osobne i profesionalne interese ispred zakona, vrijednosti i politike Sedinjenih Država', izjavila je demokratska kandidatkinja za Bijelu kuću Hillary Clinton u Chicagu novinarima u pratnji.

Novac su, po Newsweeku, 1998. godine potrošili šefovi hotela i kazina Trump na putu na Kubi gdje se ta organizacija nadala utaboriti. Kako bi se zaobišla zabrana trošenja novca na otoku, sredstva su prošla kroz savjetodavnu tvrtku Seven Arrows Investment and Development Corp, predstavljena kao dobrotvorna djela.

Direktorica kampanje Donalda Trumpa Kellyanne Conway neizravno je priznala da je embargo prekršen.

'Prema novinskom članku, uviđam da su potrošili novac 1998.', rekla je ona na tv-postaji ABC, dodajući da je Donald Trump 'odlučio ne investirati ondje' te kako ostaje 'vrlo kritičan' spram Kube i režima braće Castro.

Američki trgovinski embargo protiv Kube, uveden 60-ih godina, ostaje na snazi, usprkos angažiranoj politici približavanja Baracka Obame, zbog protivljenja republikanske većine u Kongresu.

No, Hillary Clinton i Barack Obama skloni su njegovu ukidanju.

'Bila sam jako sklona otvaranju kad sam bila državna tajnica, pozdravila sam inicijativu predsjednika Obame i nastavit ću je kad budem predsjednica', rekla je ona u četvrtak. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se