Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučajno je ponio sa sobom

BiH: Napao ga medvjed, on ga ubio sjekirom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je muškarac iz sela Vrba kod Gacka, sjekiricom ubio medvjeda koji ga je napao dok je čuvao ovce jučer oko 17 sati na livadi ispod planine Volujak u BiH.

Blažo Grković je s teškim ozljedama po cijelom tijelu prebačen u Klinički centar u Foči i nalazi se izvan životne opasnosti. Zubi medvjeda zarili su mu se kroz kosti ruku i nogu.

Pročitajte i ovo Ilustracija opasnost u Japanu Medvjed napao policajce, jedan čovjek mrtav: Izdano upozorenje za stanovnike Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

>> Šokantno svjedočenje čovjeka koji je preživio napad pitona

Medijima je potvrdio da se osjeća dobro i da je tek sada svjestan šta se dogodilo.

Dok je sjedio kod ovaca medvjed je utrčao u stado pa potom krenuo prema njemu. Grković je u tom trenutku u džepu imao samo malu sjekiru te se uhvatio se u koštac s medvjedom, koji ga je prvo uhvatio za nogu, na što ga jeGrković udario sjekirom iza vrata.

Kako je ispričao medijima, dok je medvjed njega grizao, on ga je udarao sjekiricom. Nije mogao reći koliko je trajala ta borba na život i smrt.

Iako su mediji isprva prenijeli da mu je medvjed izbio sjekiru iz ruke te da je zvijer svladao golim rukama, utvrđeno je da je ipak sjekirom zatukao medvjeda, pritom mu gotovo odrubivši glavu. Tu informaciju potvrdio je i sam Grković.

Pastir je zadobio brojne ogrebotine, ali i jače zarezotine i ozljede mekog tkiva te mišićnih i tetivnih struktura, pogotovo na lijevoj ruci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene