Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantno oslobađanje

Haško tužiteljstvo potvrdilo da će uložiti žalbu na presudu Šešelju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo u Haagu priopćilo je da će uložiti žalbu na prošlotjedno šokantno oslobađanje Vojislava Šešelja po svim točkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

Tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) sa sjedištem u Den Haagu priopćilo je u srijedu da će uložiti žalbu na prošlotjedno šokantno oslobađanje Vojislava Šešelja po svim točkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

Pročitajte i ovo Ilustracija silovao i suprugu Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku Državno odvjetništvo u Splitu Uvjetne kazne Šokantna presuda za spolno uznemiravanje djece: Uložili žalbu nakon pisanja medija

Glavni tužitelj Serge Brammertz je izjavio da su suci ignorirali veliki broj dokaza protiv Šešelja, koji je bio optužen za sijanje ubilačke mržnje svojim huškačkim govorima protiv bosanskih muslimana i Hrvata ranih '90-ih godina.

"To je dovelo do toga da većina sudaca nerazumno povjeruje u mogućnost da je protjerivanje civila bilo humana gesta, da je huškački govor mržnje bio samo dizanje morala srpskim snagama i da je raspoređivanje snaga za etničko čišćenje bilo mjera za zaštitu srpskog stanovništva", rekao je Brammertz. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene