Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Haški sud pustio Milutinovića na božićni dopust

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški sud pustio je na privremenu slobodu tijekom zimske stanke u radu Suda bivšeg srpskog predsjednika Milana Milutinovića, kojemu se sudi za ratne zločine i zločine protiv čovječanstva počinjene tijekom rata na Kosovu 1999., objavio je Sud u ponedjeljak.

Prema odluci sudskog vijeća Milutinović će biti na slobodi u Beogradu od 17. prosinca do 2. siječnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krvav Božić 14-godišnjak ubio sestru jer su se posvađali oko božićnih poklona: Njezina je beba sve gledala u kolicima Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..."

Milutinović će biti privremeno oslobođen "iz humanitarnih razloga", navodi se u odluci.

Obrana generala Ante Gotovine i hrvatska Vlada pozvale su se prošlog tjedna, u žalbi na odluku raspravnog vijeća kojom je odbijen zahtjev da hrvatski general čeka početak suđenja na privremenoj slobodi, upravo na slučaj Milutinovića kojeg je sud puštao na privremenu slobodu uz jamstva Beograda iako se nije dobrovoljno predao.

Zahtjev generala Gotovine za puštanjem na slobodu prvostupanjsko vijeće odbilo je s obrazloženjem da su jamstva hrvatske Vlade nedostatna obzirom na Gotovinino višegodišnje uspješno izbjegavanje uhićenja.

Bivšem srpskom predsjedniku sudi se zajedno s pet suoptuženika - njegov bivši premijer Nikola Šainović, dva bivša šefa glavnog stožera jugoslavenske armije generali Dragoljub Ojdanić i Nebojša Pavković, kao i generali Vladimir Lazarević i Sreten Lukić.

Optuženi su zbog sudjelovanja u prisilnom raseljavanju približno 800.000 albanskih civila i zbog provedbe "sustavne kampanje zastrašivanja i nasilja", s namjerom mijenjanja etničkog sastava Kosova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene