Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hartmann kritizirala Del Ponte zbog navoda o trgovini ljudskim organima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša haška glavna tužiteljica Carla del Ponte nema nikakvih dokaza da su kosovski čelnici trgovali ljudskim organima srpskih zatvorenika, izjavila je u bivša glasnogovornica glavne tužiteljice Florence Hartmann.

U knjizi što ju je Del Ponte ovaj mjesec objavila u Italiji stoji kako su čelnici kosovskih Albanaca, među kojima i aktualni premijer Hashim Thaqi, bili umiješani u trgovinu organima u ljeto 1999. godine, a žrtve su bili srpski zatvorenici, njih oko tri stotine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Knjiga Carle del Ponte 'Lov: ja i ratni zločinci' podigla prašinu Slika nije dostupna Beograd pokušava odgoditi objavljivanje knjige Carle del Ponte

Del Ponte u svojoj knjizi iznosi podatak kako je istraga o takvim optužbama otvorena 2003. godine, no s obzirom na nedostatak dokaza ostala je na mrtvoj točki.

U kolumni objavljenoj u srijedu u švicarskom listu "Le Temps", Hartmann je iznošenje takvih informacija ocijenila "neodgovornim i prezira vrijednim". Nagađanja oko trgovine ljudskim organima često se spominju u kontekstu sličnih sukoba, no rijetko se uspiju dokazati, izjavila je Hartmann.

Nakon objavljivanja spomenutih podataka u knjizi bivše haške tužiteljice, Srbi su najavili kako će od međunarodnih pravosudnih tijela zatražiti istragu o navodnoj trgovini organima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene