Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hanija traži hitan sastanak UN-ova Vijeća sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski premijer Ismail Hanija zatražio je hitan sastanak UN-ova Vijeća sigurnosti nakon pogibije 18 Palestinaca u izraelskom bombardiranju Beit Hanouna na sjeveru pojasa Gaze.


'Od Vijeća sigurnosti tražim hitnu sjednicu kako bi se prekinuli masakri palestinskog naroda u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali', rekao je Hanija novinarima prije hitnog sastanka s članovima svojeg kabineta u Gazi. Hanija je na sazivanje hitnog sastanka pozvao i glavnog tajnika Arapske lige Amr Musu.

Pročitajte i ovo Opća skupština UN-a glasa o priznanju Palestine 25 država suzdržano Opća skupština UN-a podržala palestinsko članstvo: Pogledajte kako je glasala Hrvatska Prosvjedi u Švedskoj Pratite iz minute u minutu VIDEO/FOTO Prosvjedi u Švedskoj: Incident na probi polufinala. Policija odvlačila prosvjednike ispred arene, privedeno 10 ljudi

Ocijenio je da 'neaktivnost' i 'šutnja' Arapa, kada je riječ o
izraelskim vojnim akcijama u kojima je u tjedan dana poginulo stotinjak osoba, samo potiču Izraelce da nastave na isti način.

UN-ovu Vijeću sigurnosti poruku da hitno djeluje kako bi se zaustavio izraelski terorizam, uputio je i predsjednik Organizacije islamske konferencije. 

U priopćenju objavljenom u sjedištu organizacije u Džedi, glavni tajnik OCI-ja Ekmeledin Ihsanoglu 'osudio je izrael zbog masakra u Beit Hanounu'. 

UN-ov izaslanik šokiran izraelskom vojnom akcijom

Izaslanik UN-a za Bliski istok Alvaro de Soto osudio je izraelsko bombardiranje pojasa Gaze, kazavši kako je zaprepašten i šokiran takvim činom.

De Soto je 'zaprepašten i šokiran jutrošnjom akcijom izraelske vojske u čijem je bombardiranju potpuno uništena kuća u stambenoj četvrti Beit Hanouna, pri čemu je poginulo više civila, među kojima četiri žene i četiri djeteta', stoji u priopćenju koje je objavio njegov ured. 

'Mogu samo izraziti oštru osudu i pozvati izraelsku vladu da odmah prekine sve vojne operacije', stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene