Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće zaustaviti nuklearni program

Hamnei obećao da će Iran 'izigrati' sankcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran će 'izigrati' međunarodne sankcije koje bi Teheran trebale natjerati da zaustavi svoj kontroverzni nuklearni program, obećao je vrhovni iranski vođa, ajatolah Ali Hamnei.

'Državni neprijatelji žele pritiscima izazvati nezadovoljstvo naroda, tako da on za to optuži vladu, kako bi se narušilo povjerenje između naroda i vlade', rekao je vrhovni vođa u govoru koji su prenijeli službeni mediji.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

>> 'Svaki napad na Iran završit će uništenjem Izraela'

'No narod i čelnici sigurno će izigrati sankcije i učinit će ih neuspješnim, kao što su bile u zadnje tri godine', dodao je.

Ali Hamnei koji ima zadnju riječ u glavnim političkim pitanjima, pozvao je na organiziranje 'pravog pokreta gospodarskog otpora' međunarodnim pritiscima, javila je državna televizija.

UN-ovo Vijeće sigurnosti donijelo je 9. lipnja četvrti paket sankcija protiv Teherana, zbog njegova nuklearnog programa, za koji zapadne zemlje sumnjaju da ima vojnu svrhu, što Teheran niječe.

Sjedinjene Države i Europska unija su jedna za drugom prihvatile i druga, još stroža ograničenja, među kojima i odredbe o kažnjavanju trgovačkih partnera Irana. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene