Obavijesti Video Pretražite Navigacija
8000 raketa i petardi

Hamburg: U stanu pronađene tri tone pirotehnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posebna policijska postrojba je premjestila svu pirotehniku, među kojom je pronađeno oko 8.000 raketa i petardi.

Oko tri tone pirotehnike pronađene su u utorak u stanu u Hamburgu uoči proslave Nove godine pa je policija naredila evakuaciju iz svih stanova i poslovnih prostora iz zgrade i ostalih kuća u krugu od 200 metara od zgrade u kojoj je pronađena golema količina eksplozivnog materijala, javlja u srijedu dpa.

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Njemački parlament Iznenađenje u Berlinu Njemački parlament donio zbunjujuću odluku: Ukrajini neće slati moćno oružje

Policija je potvrdila da je privela i 45-godišnjeg vlasnika stana na ispitivanje, a jučer do kasnog poslijepodneva posebna policijska postrojba je premjestila svu pirotehniku, među kojom je pronađeno oko 8.000 raketa i petardi, na sigurnu lokaciju.

Ne želite biti dio blagdanske CRNE statistike

Axel Hirth, istražitelj u uredu carine, potvrdio je da se radi o o najvećoj količini pirotehnike ikada pronađene u nekom stanu u Hamburgu. Samo petarde, "dinamitke" i rakete imaju eksplozivnu snagu od jedne tone, kazao je Hirth, dodajući da su neke petarde veće od rukometne lopte.

Policija je zaplijenila i kamion koji je, kako tvrde, bio korišten za ilegalnu prodaju pirotehnike.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene