Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hamas prihvatio Abasovu ponudu za dijalog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hamas je prihvatio ponudu palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa za dijalog s ciljem međupalestinske pomirbe, objavio je u četvrtak šef Hamasove vlade u pojasu Gaze Ismail Hanija.

"Zadovoljni smo pozivom predsjednika Abasa da se povede nacionalni dijalog i novim pozitivnim duhom koji je pokazao u svom govoru. Izjavljujemo da pružamo ruku kako bi se postiglo nacionalno jedinstvo", rekao je Hanija u televizijskom nastupu.

Pročitajte i ovo Izraelsko bombardiranje pojasa Gaze Rat na Bliskom istoku Hamas traži zajamčeni kraj rata, Izrael najavljuje ofenzivu: Što je s taocima? Njemačka policija Ususred prosvjeda Policija upozorava na moguće nerede ljevičarskih skupina: "Energično ćemo reagirati na antisemitizam"

U govoru koji je u srijedu održao u Ramallahu, na Zapadnoj obali, Abas je neočekivano pozvao na dijalog s Hamasom koji je njegovu stranku Fatah otjerao s vlasti u pojasu Gaze.

Abas se zauzima za dijalog koji će se temeljiti na jemenskoj inicijativi koju su u ožujku prihvatile obje stranke, ali je ostala mrtvo slovo na papiru zbog razlika u njezinu tumačenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene