Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi u pojasu Gaze

Oglasio se Hamas: "Izraelska zvjerstva predstavljaju ratne zločine i flagrantna kršenja međunarodnog prava"

Ismail Hanija, čelnik Hamasa
Ismail Hanija, čelnik Hamasa Foto: Afp
Čelnik Hamasa Ismail Hanija u subotu je optužio Izrael za ratne zločine u pojasu Gaze, gusto naseljenom palestinskom pojasu zemlje, koji izraelska vojska nemilosrdno granatira od Hamasovog krvavog napada na židovsku državu 7. listopada.

Čelnik Hamasa Ismail Hanija optužio je Izrael za ratne zločine u pojasu Gaze koji izraelska vojska neprestano granatira.

"Izraelska zvjerstva predstavljaju ratne zločine i flagrantna kršenja međunarodnog prava", napisao je Hanija u otvorenom pismu upućenom glavnom tajniku UN-a Antoniju Guterresu.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze Sukob na Bliskom istoku "Nema načina da preživimo": Stižu upozorenja o besmislenosti evakuacije - sigurnih područja nema, cijeli teritorij je pod napadom

Također je osudio opsadu koju je Izrael nametnuo pojasu Gaze, gdje je dosad ubijeno 2200 ljudi, i pozvao UN da "izvrši pritisak" na Izrael da dopusti "ulazak humanitarne pomoći i medicinskih potrepština".

Hamas je prethodno, u dosad nezabilježenom napadu na Izrael, usmrtio 1300 ljudi, mahom civila. Neki su pritom pobijeni vrlo brutalno.

Pročitajte i ovo Čišćenje otpada za migrantima - 5 Više od 120 vreća smeća Za sobom ostavljaju odbačenu odjeću, obuću, higijenske potrepštine: "Jedva smo naučili naše ljude da ne bacaju otpad u prirodu, a sad smo dobili migrante"

Izraelska vojska, koja je na napad odgovorila bombardiranjem pojasa Gaze, također je pozvala stanovništvo da napusti svoje domove na sjeveru Gaze uoči planirane kopnene invazije. evakuira svoje domove i krene prema jugu palestinskog teritorija prije pokretanja vojne ofenzive.

Vojska je objasnila da je grad Gaza u središtu njezinih operacija jer je to mjesto gdje se nalaze čelnici Hamasa.

Mnogi zapadni dužnosnici pozvali su Izrael da u svom ratu s Hamasom vodi računa o teškoj humanitarnoj situaciji u Gazi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene