Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Pogubljenje u skladu s religijom i zakonom'

Hamas objesio trojicu muškaraca, jedan od njih surađivao s Izraelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogubljenje je obavljeno 'u skladu s našom religijom, palestinskim zakonom i uz očuvanje prava građana i postizanja sigurnosti naše zajednice', navedeno je priopćenju.

Trojicu muškaraca, među kojima je bio i jedan optužen za suradnju s izraelskim vlastima, Islamistički Hamas objesio je jutros. Dvojica preostalih koje su lišili života bili su ubijice i kriminalci, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova u pojasu Gaze.

Pročitajte i ovo Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu" Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

Imena pogubljenih nisu objavljena, nisu se ni iznosili detalji zbog kojih su pogubljeni, osim da je jedan od trojice smaknutih navodno oteo dječaka te ga silovao i ubio.

Mušarac koji je obješen zbog suradnje s Izraelom proglašen je izdajnikom te kažnjen najstrožom kaznom. Pogubljenje je obavljeno 'u skladu s našom religijom, palestinskim zakonom i uz očuvanje prava građana i postizanja sigurnosti naše zajednice', navedeno je priopćenju koje donosi Reuters.

Otkako je Hamas sredinom 2007. godine silom preuzeo nadzor nad pojasom Gaze od umerenijeg, ali rivalskog Fataha, 11 zatvorenika je pogubljeno, a izrečenio je više od 30 smrtnih kazni. Mnogi Palestinci optuženi su za suradnjus izraelskim sigurnosnim službama. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene